Natura Art – poletje 2018

NATURA ART

Programi slikarskih kolonij za leto 2018

Vsi programi kolonij Natura Art bodo tudi letos obarvani z študijo živali, rastlin  figure in portreta. Spoprijeli se bomo z vsemi tehnikami: akvarelom, svinčnikom, ogljem, slikanjem na platno in svinčnikom.

Novost bo letos kolažni pristop, ki ga bomo prelivali na večji format, se igrali z polivkami barv ter kreirali in budili našo domišljijo skozi fluidno povezovanje raznovrstnih form v homogeno barvito celoto. Za tak podvig bomo v prvih dneh s kreirali skice, iz katerih bomo lažje izhajali in polnili večje formate. Slikali bomo pokrajino v živo. Živali in rastline pa bomo opazovali in jih slikali po predlogah. Še vedno bo program prilagojen vsakemu posamezniku.

Leonardo Da Vinci je vse svoje znanje o umetnosti povzel iz narave. Tudi Michaelangelo je rekel, da mu sam kamen, ki ga izbere za izdelavo kipa, že govori in ga nagovarja, kakšno obliko mu bo izluščil.

Kamen, košček lesa že samo s tem kar je, če ga dobro začutimo, sugerira določeno asociatiativno obliko.  Podobno bomo letos iskali asociacije in se inspirirali iz polivkov barv ter poslikovali kamne, ter druge tudi naravne materiale, poleg akavrelnega paprija in slikanja na platno.

Prijavnica-2018

1. TERMIN

2. TERMIN

3. TERMIN

 

PDF

natura art ENG 2018

natura art SLO 2018