Slikarska šola Brine Torkar

Lepo pozdravljeni in dobrodošli na strani slikarska šola Brine Torkar “z novim razgledom”. Odpiramo svoja vrata javnosti, prvič na svoji internetni strani, ter se predstavljamo pod sloganom “več kot igra”.

Programi so namenjeni vsem generacijam. Prakticiramo tako medgeneracijske programe kot programe slikanja in risanje za mlajše, starejše, ljubitelje ali tiste, ki se želijo pripravljati na različne sprejemne izpite.

Težko je povedati kaj naredi dobrega likovnega ustvarjalca, obstaja toliko različnih stilov kot je posameznikov. Lahko pa rečem, da mi je pri pedagoškemu procesu pomemben oseben stik z vsakim posameznikom ter individualno delo, le tako lahko najlažje pomagam vsakemu udeležencu pri uresničitvi njegovih ciljev in želja. Želim si, da bi udeleženci spoznali sebe ter svoje omejitve, ter skozi to našli svoj oseben izraz. Za vse to pa je pomembna vztrajnost, delavna vnema, zaupanje, veselje do ustvarjanja, igra, sproščenost in nenazadnje tudi čas, ki je potreben, da se znanje vsidra in požene kali.

Slikarska šola in njeni programi bodo omogočili prijetno druženje ter na kreativen način vsakemu ponudili široko paleto možnosti, kjer se bo z vztrajnim delom posameznik likovno izrazil.

Ker se poleg slikanja ukvarjam tudi s psihološko astrologijo, lahko na željo posameznika vključujemo v likovno ustvarjanje tudi mitološke vsebine. Zagotovo ne gre za običajno likovno izobraževanje, temveč za šolo, skozi katero spoznavamo samega sebe.

mag. um. in akad. slik.

vodja slikarske šole, direktorica zavoda Nova Zora

Brina Torkar

brina1


Urša Halilovič

Lep pozdrav!  Sem Urša Halilovič. Letos sem postala diplomantka Akademije za likovno umetnost – smer slikarstvo, na kateri tudi mislim nadaljevati študij magisterija.

Diplomirala sem iz psihedelične umetnosti oz. tako rekoč razširjenih prostorov vidnega, ki je / so pravzaprav v zadnjih letih postala temelj mojega ustvarjanja. Ustvarjam nenadne, sanjave, velikokrat kritične slike, grafike risbe in inštalacije. Sem človek kateremu ne more nikoli biti dolgčas, ker konstanto raziskujem in ustvarjam nove stvari. Poslužujem se različnih tehnik, od akrila, pastelov, akvarela, gvaša do airbrusha in slikanja na blago, grafitov, tradicionalne grafike ter celo tetoviranja. Vedno sem odprta za eksperimentiranje z novimi tehnikami in mediji.

Mojo umetnost in življenje nasploh konstantno spremlja glasba, zato me je zlahka ujeti na različnih festivalih in koncertih, kjer tudi črpam svojo inspiracijo in se sproščam. Prav tako me dopolnjuje spoznavanje novih ljudi ter pridobivanje novih izkušenj, na katerih gradim in jih razvijam. Mislim da je pomen življenja prav pridobivanje teh socialnih mrež v katerih se rojevajo nova življenja, ideje in iskrice.

Kot učiteljica lahko ponudim sanjav a tehničen pristop k slikarstvu. Pomembno mi je, da se človeka pri ustvarjanju ne da v škatljico in kalupe temveč se mu pokaže kako se lahko le teh znebi in ga hkrati naučiti naravne zakone, katerih se lahko poslužuje, da na najefektivnejši način prikaže kar želi povedati ali zliti iz sebe. Osnove kompozicij, barv ter tehničnega risanja in opazovanja, ki so samo orodje za doseganje pravljičnih rezultatov moramo uporabiti za prikazovanje višjega, ki je že v nas. 


Alojzij Gričnik

En lep pozdrav vsem! Sem študent 2. letnika na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani – smer ilustracija. Na Slikarski šoli Brine Torkar sem osebni asistent in učitelj. Tukaj učim, ker je ta šola drugačna, nudi svoboden prostor, kjer se lahko razvijaš umetniško in osebnostno skozi kreativni proces likovnega izražanja. Šola ima veliko srce in temelji na medsebojnih odnosih.

V letošnjem letu 2020 v Slikarski šoli odpiram spletno šolo digitalnega risanja. Več na sledeči povezavi. Znanja ki jih lahko ponudim kot učitelj so osnovna in napredna. Vse to je za napredovanje v risanju koristno, vendar pa mislim, da je pri napredku v prvi vrsti pomemben odnos do sebe in medsebojni odnosi.

Rišem in slikam v različnih tehnikah. Veliko ustvarjam v digitalnem mediju, vendar tradicionalno umetnost še zmeraj jemljem kot fundamentalno. Navdihuje me razvijanje domišljijskih svetov in karakterjev za video igre, filme, risanke, knjige, strip, ipd.

V prvem letniku študija se mi je porodila ideja o ustanovitvi kreativnega studia. Zato sem začel razvijati studio z imenom Studio Kreativna Raketa, kjer se posvečam ustvarjanju različnih artističnih izdelkov, povezanih z mojimi zanimanji. Predvsem se mi dopade razvijanje video iger in animacija risank. Upam da se mi v studiu v prihodnosti pridruži še kdo, in lahko ekipno uresničimo kakšno “odštekano” idejo.

več o studiu: Link

Spremljajte nas na naši Facebook strani, kjer vas sproti obveščamo o vseh aktualnih dogodkih.