Alojzij Gričnik

Kapitan kreativne rakete v neskončnem ustvarjalnem vesolju.

učitelj risanja in slikanja
Ilustrator, oblikovalec vizualnih komunikacij (UN)

V letu 2022 sem diplomiral z nazivom Oblikovalec vizualnih komunikacij (UN) na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljanismer ilustracija. Na Slikarski šoli Brine Torkar sem učitelj risanja in slikanja ter osebni asistent. Pol leta sem obiskoval šolo kot učenec, 2 leti pa sem kot vajenec s prakso pridobival znanje od mentorice. Tukaj učim, ker je ta šola drugačna, nudi svoboden prostor, kjer se lahko razvijaš umetniško in osebnostno skozi kreativni proces likovnega izražanja. Šola ima veliko srce in temelji na medsebojnih podpornih odnosih.

V letu 2020 sem v Slikarski šoli odprl Spletno šolo digitalnega risanja. Znanja ki jih lahko ponudim kot učitelj so osnovna in napredna, predvsem je pa to odvisno od učenca, saj program prilagajamo posamezniku. Mislim da je teoretično znanje za napredovanje v risanju koristno, po drugi strani pa je pri napredku v prvi vrsti pomemben sam odnos in pristop do dela.

V ustvarjalnem svetu me predvsem zanimajo ilustriranje domišljijskih svetov in likov, ter video igre in animirani filmi, iz zabavnega, kot tudi ustvarjalnega vidika. Trenutno v prostem času eksperimentiram s produkcijo video iger in animiranjem. V mojem portfoliu je nekaj primerov iz animacijskega področja, kor npr. Prigode RIbi Bibi.