Alojzij Gričnik

Kapitan kreativne rakete v neskončnem ustvarjalnem vesolju.

Ilustrator, oblikovalec vizualnih komunikacij (UN), učitelj v Spletni šoli digitalnega risanja, ustanovitelj Studia Kreativna Raketa

V letu 2022 sem diplomiral z nazivom Oblikovalec vizualnih komunikacij(UN) na  Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani – smer ilustracija . Na  Slikarski šoli Brine Torkar sem osebni asistent in učitelj . Pol leta sem obiskoval šolo kot učenec, 2 leti pa sem kot vajenec s prakso pridobival znanje od mentorice. Tam učim, ker je ta šola drugačna, nudi svoboden prostor, kjer se lahko razvijaš umetniško in osebnostno skozi kreativni proces likovnega izražanja. Šola ima veliko srce in temelji na medsebojnih odnosih. 

V letu 2020 sem v Slikarski šoli odprl  Spletno šolo digitalnega risanja.  Znanja ki jih lahko ponudim kot učitelj so osnovna in napredna, predvsem je pa to odvisno od učenca, saj program prilagajamo posamezniku. Mislim da je teoretično znanje za napredovanje v risanju koristno, po drugi strani pa je pri napredku v prvi vrsti pomemben sam odnos in pristop do dela. 

V prvem letniku študija se mi je porodila ideja o ustanovitvi kreativnega studia. Zato sem začel razvijati studio z imenom  Studio Kreativna Raketa, kjer se posvečam ustvarjanju različnih artističnih izdelkov, povezanih z mojimi zanimanji. Predvsem se mi dopade razvijanje video iger, oblikovanje stripov, ilustriranje knjig in animacija risank. 

Moje sanje so postati razvijalec video iger, ustvarjati lastne igre in razviti svoj neodvisni studio video iger.

Kaj je moja vizija? Studio Kreativna Raketa, kot ilustrator, razvijalec video iger, risank in vse ustvarjalno.  Želim si, da se mi v studiu v prihodnosti pridruži še kdo, in ekipno uresničimo kakšno “odštekano” idejo, ter jo predstavimo svetu!