Slikarska šola Brine Torkar

Lepo pozdravljeni in dobrodošli na strani slikarska šola Brine Torkar “z novim razgledom”. Odpiramo svoja vrata javnosti, prvič na svoji internetni strani, ter se predstavljamo pod sloganom “več kot igra”.

Programi so namenjeni vsem generacijam. Prakticiramo tako medgeneracijske programe kot programe slikanja in risanje za mlajše, starejše, ljubitelje ali tiste, ki se želijo pripravljati na različne sprejemne izpite.

Težko je povedati kaj naredi dobrega likovnega ustvarjalca, obstaja toliko različnih stilov kot je posameznikov. Lahko pa rečem, da mi je pri pedagoškemu procesu pomemben oseben stik z vsakim posameznikom ter individualno delo, le tako lahko najlažje pomagam vsakemu udeležencu pri uresničitvi njegovih ciljev in želja. Želim si, da bi udeleženci spoznali sebe ter svoje omejitve, ter skozi to našli svoj oseben izraz. Za vse to pa je pomembna vztrajnost, delavna vnema, zaupanje, veselje do ustvarjanja, igra, sproščenost in nenazadnje tudi čas, ki je potreben, da se znanje vsidra in požene kali.

Slikarska šola in njeni programi bodo omogočili prijetno druženje ter na kreativen način vsakemu ponudili široko paleto možnosti, kjer se bo z vztrajnim delom posameznik likovno izrazil.

Ker se poleg slikanja ukvarjam tudi s psihološko astrologijo, lahko na željo posameznika vključujemo v likovno ustvarjanje tudi mitološke vsebine. Zagotovo ne gre za običajno likovno izobraževanje, temveč za šolo, skozi katero spoznavamo samega sebe.

mag. um. in akad. slik.

vodja slikarske šole, direktorica zavoda Nova Zora

Brina Torkar

brina1


Alojzij Gričnik

En lep pozdrav vsem! Sem študent 3. letnika na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani – smer ilustracija. Na Slikarski šoli Brine Torkar sem osebni asistent in učitelj. Tukaj učim, ker je ta šola drugačna, nudi svoboden prostor, kjer se lahko razvijaš umetniško in osebnostno skozi kreativni proces likovnega izražanja. Šola ima veliko srce in temelji na medsebojnih odnosih.

V letu 2020 sem v Slikarski šoli odprl Spletno šolo digitalnega risanja. Več na sledeči povezavi. Znanja ki jih lahko ponudim kot učitelj so osnovna in napredna. Vse to je za napredovanje v risanju koristno, vendar pa mislim, da je pri napredku v prvi vrsti pomemben sam odnos.

Rišem in slikam v različnih tehnikah. Veliko ustvarjam v digitalnem mediju, vendar tradicionalno umetnost še zmeraj jemljem kot fundamentalno. Navdihuje me razvijanje domišljijskih svetov in karakterjev za video igre, filme, risanke, knjige, strip, ipd.

V prvem letniku študija se mi je porodila ideja o ustanovitvi kreativnega studia. Zato sem začel razvijati studio z imenom Studio Kreativna Raketa, kjer se posvečam ustvarjanju različnih artističnih izdelkov, povezanih z mojimi zanimanji. Predvsem se mi dopade razvijanje video iger in animacija risank. Upam da se mi v studiu v prihodnosti pridruži še kdo, in lahko ekipno uresničimo kakšno “odštekano” idejo.

več o studiu: Link

Spremljajte nas na naši Facebook strani, kjer vas sproti obveščamo o vseh aktualnih dogodkih.