Slikarske kolonije

Razpisani termini za leto 2022/23

“Bela čaplja – Čarodejkine sanje v resničnost”
Slikarska kolonija

19.- 25.8. 2022

  • za vse generacije v TIPI-templju ob Savinji
  • Šentjanž (v slabših vremenskih pogojih, v Kampu Menina)


19.- 25.8. 2022

“Nežni barvni ples z boginjo Yemanja”
Slikarski retreat
  • Odrasli
  • Otok Krk – Porat


19.- 25.8. 2022

Slikarska kolonija “Bela čaplja – Čarodejkine sanje v resničnost”

Zopet odpiram vrata za otroke in mladino, ki rada ustvarja, slika, pod profesionalnim vodstvom, na mojem domu v Savinjski dolini.

“Bela Čaplja” je slikarska kolonija, ki udeležence poveže z naravo in nas lahkotno popelje na čudovito popotovanje v posameznikove notranje pokrajine, barve, oblike, sanje, želje, vizije…

Ta slikarska kolonija je polet v mir, ostrenje slikarskega pogleda, urjenje naših prstov v vseh slikarskih tehnikah, ko v zelo kratkem času udeleženci lahko dosežejo, presenetljive, nadpovprečne rezultate.

Že konec junija in lansko leto pravtako v avgustu, smo gostovali pri nas izredno uspešno čudovito skupino 11ih udeležencev, ki so ustvarili v 7ih dneh, zelo suverene in izpopolnjene portrete s svinčnikom, pokrajine v akvarelu. Slikali so tudi živali, rastline in svoje vizije na mala in velika platna.

Vse udeležence sem popeljala na meditativno šamansko potovanje, kjer so našli svojo žival vodnico. Takoj ob prihodu, so dobili posamezniki nova dušna imena in odpirali tarot karte ter se skoraj vsak dan kopali v Savinji, kjer smo veslali na splavu, kurili ogenj, pekli krompir v žerjavici, počivali v viseči mreži in se z jogo razgibavali pod vodstvom našega Ilije.

Takoj ob bivalnem vikendu stoji indijanski šotor tipi temple in teče osvežilna struga, reke Savinje s svojimi tolmunčki, kamor se bomo lahko v primeru vročine, v vsakem trenutku osvežili in skočili v naravni jakuzzi.

Utrinke si lahko ogledate tudi v spodnjih prilogah. Stkali smo nova prijateljstva in se na koncu, kar težko razšli.Vsi udeleženci bodo nastanjeni v vikendu, lahko tudi v svojih šotorih ali v indijanskem šotoru Tipiju, kjer bomo preživljali ob ognju in indijanski glasbi večere.

Za konec smo poleteli še z zip-lajni na obisku adrenalinskega parka.Ob koncu bomo priredili slikarsko razstavo in zapeli pesem ali dve v jeziku Huni Kuinov ali Yawanawa indijancev. 

Cena: 476 eur (22% DDV je vključen)

10-20 prostih mest

19.- 25.8. 2022

7-dnevni slikarski oddih na otoku Krk “Nežni barvni ples z boginjo Yemanja”

Iščete ustvarjalni dopust ob morju? Radi slikate? Si želite spoznati prijeten, manjši krog ustvarjalnih ljudi posvečenih osebni rasti? Želite domov odnesti vsaj 3 umetniška dela? Potrebujete popolno rekalibracijo?

Vabim 5 žensk in moških, ki želi preživeti dopust v izbrani prijetni ustvarjalni družbi in in se umiriti, začutiti sebe, svoje občutke preko slikarskega medija. Podprla vas bom z aktivacijo osebnih kod, z jezikom svetlobe ob odprtju našega ustvarjalnega prostora, ki ga bomo počastili z obredom kakava. Slikali bomo od 5h in več na dan. 

ODPRTIH je 5 mest za slikarski oddih na Krku “Nežni barvni ples z boginjo Yemanja”. 

Early bird cena do 8.8. je 990 eur, po tem datumu je cena 1200 eur (ddv je vključen) V ceno so vključeni vsi slikarski materiali, bivanje in prehrana.

Slikarski oddih na otoku Krku – v mestu Porat, vam nudi popolno relaksacijo na mediteranskem morju, tu si boste lahko vzeli čas za rekalibracijo. Slikali bomo tako ob morju, kot na balkonih prelepega apartmaja, s čudovitimi razgledom na morje, kjer bomo tudi bivali. Apartmaji so 150 m stran od morja, v mestu Porat. Tu bomo kreirali preko slikarskega medija svoj svet zase, se sončili, se masirali z dišečimi olji in čofotali v zdravilni morski vodi.Retreat je primeren za gurmane, ki bi se radi posladkali z zdravo očiščevalno prehrano (jutranji sveže stisnjen zelenjavo – sadni sok; smothiji, …, jedilnik bo osnovan na osebnih željah.) 

Kar pa je bistveno… domov boste odnesli vsaj 2-3 dela na platnu ali na akvarelnem papirju.

O KAKAVOVEM OBREDU: Spirit Kakava nežno odpira in pomirja naša srca, odpira naše čute in nas globoko sprošča. Ovije nas v objem ljubezni, pocrklja in nas senzualizira. Na obredu bomo pripravili manjši oltarček s tarot kartami in namerami za naše življenje, slikarski proces, kamor bomo povabili boginjo morja Yemanja. 

BOGINJA YEMANJA: je zelo radoživa boginja, ki največkrat nadene podobo morskega bitja, delfina, kita, morske deklice ali morske vode. Povabili jo bomo k sebi s kakavovim obredom na morski obali. Boginja Yemanja podpira srčne želje in jih uresničuje. A vendar ne uresniči vseh želja. Rada počaka, da ti spoznaš katere želje so resnično v tvoje najvišje dobro in uresničuje edino te želje.Yemanya nam bo pomagala pri: očiščenju dvomov in skrbi, nas spodbudila k napredku in videnju priložnosti, uresničevanju želja, opogumlja in krepi, osebno rast in notranja ter zunanjo sprostitev v življenju. 

Naj Yemanya uresniči željo tudi tebi!

Priprave pred odhodom bodo potekale on-line. Vsi slikarski materiali in platna so všteti v ceno.

Pripravili bomo vizijo in repertoar motivov, vizij, ki nas bodo inspirirali na samem retreatu in jih bomo prizemljili na slikarsko platno.

Neizmerno se veselim tega retreata na morju z vami!

Cena: 1200 eur (22% DDV je vključen)
Early bird: 990 (do 8. 8.)

5 prostih mest

V ceno so vključeni polni penzion, materiali in prenočišče.


Kolonije vodim z asistenti.

Z veseljem vas pričakujemo!


Kontaktiraj nas

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na:

Telefon

 041 644 475

VTISI IZ SLIKARSKEGA TABORA “SPIRIT”

Nekaj utrinkov iz slikarske kolonije “Spirit”. Otroci so bili edinstveni, polni navdiha, vizij, res dovzetni za notranja potovanja in potovanja na slikarskem platnu.V meditaciji iskanja živalskega vodnika so videvali čudovite transformacije in prihode živali. Dobivali res krasna osebna sporočila. Zanimivo, da je več otrok naenkrat videvalo trikotnike v trikotnikih kot simbole…enost duha, uma in telesa. Neverjetno srčni, dobrohotni in nadarjeni otroci so bili na prvomajski koloniji. Poskrbeli smo drug za drugega in držala sem tempo do zadnjega. Zadnja slika je bila zaključena z večjimi otroci v četrtek po polnoči, zato da smo si v petek lahko privoščili tudi jahanje v gozdu. Čudovita prijateljstva so se spletla. Dobila sem že prostovoljca, ki bo pomagal pri ostalih taborih. In pri vsem tem mi je prvič asistirala tudi moja hči Tisa. Tarot karte, sveti les, eterika in moja malenkost z vsakodnevno podporo reikija, je presvetlila in podprla še dodatno čudovit prostor v katerem smo zadihali in zaplavali v ustvarjalno mavrično reko slikanja, risanja in divjine s konji in Akiro, našim pasjim varuhom. Hvaležna do neba.

Brina Torkar mag., akad. slikarka, vodja slikarske šole Brine Torkar