O programu

Brezplačna predstavitvena delavnica

za otroke in učitelje osnovne šole v trajanju treh šolskih ur, na vaši šoli.

Namen delavnice je izkusiti naš izkustveni način učenja slikanja in risanja. Verjamemo, da se vsak otrok lahko nauči slikati, ne glede na slikarski talent. In navdih za naprej lahko dobi že v treh urah.

Po delavnici otrok lahko s tedenskim rednim učenjem slikanja, risanja in digitalnega risanja, nadaljuje učenje v bližnji lokaciji naše slikarske šole. Možne lokacije:

 • Ljubljana
 • Grosuplje
 • Koper (Gažon)
 • Jesenice
 • Ajdovščina
 • Zoom

Delavnica je namenjena otrokom od prvega do devetega razreda, učiteljem likovnega pouka, psihologom, specialnim pedagogom in drugim učiteljem osnovne šole.

Vodja delavnice in akademska slikarka Brina Torkar, bo na podlagi 15-letnih izkušenj s poučevanjem otrok, mladine in odraslih ter vodenja slikarske šole izvedla 3-urno slikarsko delavnico:

 • Otroci bodo prišli v stik s svojim ustvajalnim slikarskim potencialom.
 • To je priložnost za odkrivanje novih slikarskih talentov, predvsem takšnih otrok, ki so bolj introvertirani, sramežljivi, boječi, senzitivni … bolj ustvarjalni.
 • Otroci, ki bi radi šli v slikarstvo, bodo dobili možnost priprave na sprejemne izpite.
 • Učitelji bodo lahko preverili izkustveni način učenja slikarstva.


Opis 3-urnega programa

OPCIJA 1 (risanje s svinčnikom)

 1. Otroci imajo pripravljenih pet svinčnikov (različnih trdnosti), redirko in risalni papir.
 2. Učinek delavnice: V treh urah otrok osvoji sistematično delo in izkušnjo risanja (otri vid, da lahko prostoročno sam pravilno ujame proporce slike, nauči se toniranja, senčenja, uporabo čim širšega spektra tonov, od najtemnejšega proti najsvetlejšemu ter osvoji piktoralni slikarski postopek te tehnike.


OPCIJA 2 (slikanje z akvareli)

 1. Otroci imajo pripravljene palete z akvarelnimi barvami, svinčnik, redirko in risalni papir.
 2. Učinek delavnice: V treh urah se otrok nauči dve vrsti uporabljanja akvarelne tehnike: suho na suho, moro na mokro, ter kombinacije obeh. Sezna se s tehniko subtilnega plastenja tako da lahko že po delavnici nadaljuje s slikanjem sam doma.

Pomembno: Otroci s seboj prinesejo A4 format sliko ali fotografijo, ki jo sami izberejo: sliko rastline, živali, pokrajine ali risanga junaka. Slika naj bo sprintana v visoki resoluciji (ali izrezana iz revije).

450 + DDV 0

za vašo šolo brezplačno
min 12 do max 25 oseb

Pridruži se nam! Vzelo ti bo samo minutko

Vključeno:

 • 2 učiteljici in 3 ure strokovnega učenja,
 • Vsi slikarski in risarski materiali,
 • Prevoz k vam.


Za nas slikarstvo ni le slikanje, je več kot to. Je učenje novega pristopa k reševanju problemov v življenju, celostno razmišljanje in največkrat tudi terapevtsko zdravljenje. Naša slikarska šola deluje na podlagi štirih stebrov, ki podprajo likovno – osebnostni razvoj: PROSTOR, ČAS, EROS in INTEGRACIJA ZNANJA.

Uspešno delujemo zaradi edinstvenega izkustvenega načina risanja in slikanja, ki privablja otroke in odrasle, k nam, zato ker prinaša izvrstne rezultate, aktivira osebnostni razvoj in je močna podpora pri pridobivanju samozavesti ter samostojnosti posameznika in posameznice.

Vabimo vas, da z nami doživite z nami nepozabno izkušnjo!

Informativna prijava

Vpisi potekajo čez celo leto, v različnih krajih po Sloveniji. Programi trajajo 10 mesecev od vpisa, razen v času šolskih počitnic. Z informativno prijavo boste prejeli več informacij o posameznem programu in ne predstavlja nobene obveznosti za vas.


Vpis v program je mogoč skozi celo leto.

Za več informacij o prostih mestih, lokacijah in terminih pošljite informativno prijavo.

Poleg rednega letnega programa pripravljamo tudi:

slikarske tabore, počitniške delavnice (v času poletnih, jesenskih in ostalih počitnic), vikend delavnice (čez celo leto), individualno poučevanje za 1 dan, poslovne delavnice in digitalno risanje (letni program).


CENA ZA REDNE UDELEŽENCE:

– za otroke of 7 do 15 let naprej je šolnina 1037 EUR (10 mesecev od vpisa) – mogoče je pavšalno plačevanje 103,7 EUR/mesec + vpisnina

– od 15 let naprej je šolnina 1464 EUR (10 mesecev od vpisa) – mogoče je pavšalno plačevanje 146,4 EUR/mesec + vpisnina

* izobraževanje poteka enkrat tedensko po 3 ure. V primeru izostanka od ure je možno uro nadoknaditi preko spleta ali v kakšnem drugem terminu.

Več na strani:  CENIK