“Zbiranje sredstev in opreme za obnovo in vzpostavitev delovanja slikarske šole”


Tudi naša slikarska šola je v poplavi utrpela veliko škodo in odneslo ter uničilo je večino infrastrkture, opremo, nekatera dela in materiale šole, poškodovalo je prostor za kolonije v Šentjanžu, v Rečici pri Savinji, skupaj s tipi-indijanskim šotorom. 

Poškodovalo je bivalni vikend, v katerem smo kuhali za otroke, odneslo je postelje za otroke v kolonijah in večino truda v slikarski center, ki smo ga z učitelji, vzgojitelji in podporniki šole gradili zadnjih nekaj let. Na žalost, smo imeli zbrano v času poplave vso opremo na mestu kolonije v Šentjanžu, iz vseh učilnic kjer delujemo. To so stojala, mize, stoli, materiali, platna, čopiči… in tako ostali brez ali pa je poškodovano.

Šolsko leto šole je tako ogroženo. Vpisi se bližajo in izvesti bi morali še avgustovsko poletno kolonijo. Zavod in učitelji se v celoti sami financiramo in je tako ogroženo celotno šolsko leto za 2023/24. Mnogi otroci se pri nas pripravljajo na izpite in večini otrok ustvarjanje predstavlja ključni navdih in motivacijo v življenju.

Najnujnejše kar potrebujemo:

  • slikarske materiale materiale: barve, čopiče, svinčnike, platna, slikarske papirje;
  • stole, večje deske za mize (različnih dimenzij), lesene koze, stojala za slikanje;
  • nadomestno lokacijo za otroško kolonijo (s prostorom za spanje, kuhinjo, notranjo učilnico); 

Čaka nas:

  • sanacija in obnova bivalnega vikenda, 
  • obnovo tipija, obnova podija, obnova platna, nova postavitev tipija

Sredstva za pomoč šoli spejemamo na: SI56 1010 0005 7611 884 (Namen: donacija)

(odprt 5. 04. 2019, Banka Intesa Sanpaolo d.d., ZAVOD NOVA ZORA, ZAVOD ZA PODPORO RAZVOJA UMETNOSTI TER OZAVEŠČANJE IN ŠIRJENJE ZAVESTI POSAMEZNIKA V ODNOSU DO NARAVE, OSEBNOSTNE RASTI IN SKRBI ZA SOČLOVEKA)

Za ostale donacije me pokličite na: 041 644 475 (Brina)

Categories:

Tags:

Comments are closed