Okvirni program psihološke astrologije

V skupino bom vzela največ 10-12 študentov. 

Učenje bo potekalo po metodi Carla Gustava Junga – po principu aktivne imaginacije. Več o programu vam bom predala na osebnem razgovoru, kjer bomo tudi ugotovili ali ste primerni za ta program.

Vsi zoomi se bodo snemali, tako da boste dobili na mail po vsakem srečanju tudi zoom posnetke.

Začetni tečaj astrologije in učenja jezika vas bo naučil in seznanil z osnovami in jezikom astrologije. Program bo trajal približno leto dni- oz. približno 4 obiske na mesec. Poleti bomo imeli počitnice.

Pričetek je predviden 9.1. oz. drugi torek v januarju.


Srečanja: 35 srečanj po 3h

–9 srečanj, planeti

–12 srečanj hiše in znamenja

—5 srečanj aspekti

—9 srečanj izdelava astrološke karte, primeri, ki jih pripravijo študenti, vaje

O programu

Zavod Nova Zora ponovno odpira astrološki program za začetnike – učenje Psihološke astrologije po Carlu Gustavu Jungu. To je res izjemna priložnost, da iz popolnega nepoznjavanja odpreš sebi nova vrata v spoznavanje psihološke astrologije in se odpraviš na edinstveno 10 mesečno potovanje, ki ga bomo izvajali online, kjer se boš samospoznaval/-la in se učil/-la, astrološke abecede, astrologije na izkustveni način.

Ta program je zate, če te zanima: psihologija in astrologija.

Če potrebuješ v svojem življenju spust v svoje globine in večje zavedanje o sebi. Ali če so te vedno zanimala vprašanja zakaj smo si tako različni, podobni, usklajeni, konfliktni? Ta program je pravi, če želiš spoznati svoje potencialne talente, svoje poslanstvo. Če te zanima arhetip tvojega partnerja ali kako biti bolj usklajen in imeti več harmonije v partnerstvu. Pravi je tudi, č vas zanima zakaj se soočaš vedno z novimi podobnimi izzivi in kako se iz tega primeža izviti? Ter, če vas zanimajo podobna vprašanja. Ker sem sama študentka tudi nedualne poti po Jasonu Schulmanu, se bo velikokrat odprl tudi nedualni prostor.

Lanskoletna skupina je uspešno zaključila prvo leto izobraževanja. Zelo sem zadovoljna z delom skupine. Spodaj na dnu si lahko preberete odzive o samem programu lanskoletnih udeležencev.

MOJA POT Z ASTROLOGIJO:
  • Zame je astrologija jezik, tako kot vsak drug jezik. Tisto, kar je drugače je to da se dotika nečesa globokega v duši posameznika. Pritegnila me je tudi z vzdušjem, ki se ustvarja, ko se spuščamo v astrlološke raziskave. In zelo redko je v krogih, kjer smo se učili o astrologiji, je prihajalo do trivialnih pogovorov. Astrologija odpira zelo svet osebni prostor in vse kar je osebno pa tudi neosebno me globoko dotika. V resnici nam odpira večdimenzionalni pogled na drug drugega. Astrološke teme mi vedno našpičijo ušesa. Ta vedoželjnost, suščanje v globine, zaznava in širina, ki jo prinaša občutenje astrologije, me spremlja že od nekdaj.
  • Astrologija me je zanimala, že kot 13 letno deklico. Rada sem se poglabljala vanjo in iskala odgovore. Že takrat bi se učila, če bi poznala učitelja.
  • Pred 17 timi leti, v času absolventskega staža, sem končno prišla do študija astrologije.
  • In tam, ko smo pogledali v karte drug drugega, sem dobila občutek domačnosti in prvič sem se lahko pogovarjala malo drugače, direktno, čeprav se v resnici nismo poznali. Tak mir in strast, sem prej našla le svojem ateljeju.
  • Ta pogovor malo drugače, je bil zame, kot da se je odprlo polje mostov, kjer smo se lahko iskreno dotikali v globino duše drug drugega.
  • Učiteljica je velikokrat poudarila, da astrologijo potrebujemo občutiti in da ne naredimo veliko, če se jo samo naučimo na pamet. Ja, samo jezik je premalo.
  • Astrologija je z menoj že 17 let in po uspešno pripeljano skupino čez prvi letnik, sem se odločila, da odprem prostor in vas povabim v raziskovanje lastnih globin ponovno. 1 leto -10 mesecev, bo približno trajal program, preko katerega bomo prišli skozi študij, kjer se bomo učili astrološkega jezika, na podlagi razumevanja astrološke karte posameznika. Hkrati pa boste imeli možnost občutiti astrologijo in arhetipe karte na lastnih primerih. Začetna skupina je bila tudi meni, ko sem se odpravila na študij največja in najlepša dogodivščina v neznano. Tu se dejansko vedno odpirajo sinhronicitete z postavitvijo karte in med aktivno imaginacijo. In to je res tako izpolnjujoče in pomirjujoče obenem, saj nas opominja, da je v našem raznovrstnem življenju smisel, ki se ga ne da vselej razumeti in je vseeno navkljub nepopolnosti hkrati tudi popoln v tem.

Skupina se še sestavlja. Pričeli bomo v 9. januarja. Dobrodošli!

Skupina bo mala in intimna. Proces učenja bo potekal po modulih in online, tako, da se bomo lahko podružili iz svojega doma in udobja.

To je klic za vse tiste, ki bi radi pogledali v globino svoje duše, ozaveščali podedovane vzorce in sprejeli sebe takšne kot ste z namero, da stopimo skupaj v najboljšo verzijo samega sebe. Počasi, a čvrsto.


Prijave ali več info na 

041 644 475 

ali na 

novazorainfo@gmail.com

Lahko rezervirate  15 min brezplačen klic z menoj, da ugotoviva ali je astrologija res tisto, kar si želite in potrebujete zase.


CENA

1000€+DDV = 1220€ za 35 obiskov (105 ur)

Plačevanje je možno mesečno – pavšalno ali v enkratnem znesku.

Pavšalno mesečno plačevanje = 100€+DDV (10 mesecev)

APRILSKI SONČEV MRK V EKSAKTNI KONJUNKCIJI
S KIRONOM

V ponedeljek 8.4. bo Sončev mrk v eksaktni konjunkciji s Kironom ( stik z modrim kentavrom-zdraviteljem) in tudi z retrogradnim Merkurjem v steliju, pričel se bo 7:07 min zjutraj. Olala to bo soočenja in močan poriv v smeri naših iskrenih hotenj in ciljev. Težje bomo pomagali sebi, lažje drugim s težavami, ko so npr. ne vem kaj si iskreno želim, ne vem kaj potrebujem, ne vem kaj je moj cilj in podobno. To je zdravljenje bojevnice, bojevnika v nas. Oven je znamenje, ki odpira najbolj mladostno energijo in nikoli ne obmolkne ko ga kaj zaboli, je kot 5 letni otrok, ki takoj pove kje ga čevelj žuli. Zanimiva kombinacija bo v ponedeljek ni kaj.

Zagotovo se bomo soočali s temami ranjenega ega, osebnih ciljev, duha pionirstva, bojevniške časti in iskrenosti do sebe in drugih. Kaj je vaše poslanstvo?

Tu se bo zgodil preporod in novo rojstvo.

Kaj to pomeni?

Soočanje s “krivicami” in napakami v sistemu.

To so lahko krivice, bolečine, ki se bodo naplavile na površje na ta dan in okoli tega dne.

Mrk simbolizira stik-nestik z nezavednimi deli nas, ki v znamenju ovna in na severnem vozlu napovedujejo stik z neznanimi, potlačenimi deli v nas, z neslišanimi deli v nas s katerimi bomo imeli priložnost vzpostavljati stik, na najbolj osebni individualni ravni.

Merkur je šel retrogradno 2.4.-v torek. V času retrogadenga Merkurja vedite, da ni pametno iti v nakupe ali v nove podvige. Res ni čas zato. Je pa čas, za revizijo, nove načrte, pospravljanje in pripravljanje terena za vse, kar si iskreno želimo. To je čas, da pometemo pod svojim pragom.

Res me zanima kako se poč�utite v teh dneh?

Merkur v Ovnu nas bo definitivno želel soočat z našimi najbolj osebnimi vizijami, s pogumom, ki ga zato potrebujemo, z občutenjem in potrebo po herojstvu, samoti, samosti, svojosti.

Retrogradni Merkur nas sooča z mentalnimi deli nas. V povezavi z Mrkom, nas sooča z neizrečenim. Z deli nas, ki še niso imeli prostora, da se izrazijo, z deli nas, ki se želijo izraziti najbolj svojstveno, najbolj edinstveno. Prisluhnite si. Prisluhnite tem delom sebe. Dovolite si samoto,č e jo potrebujete, da pridete v stik z njimi. To je iniciacija za celjenje najbolj primarne, instinktivne narave in odnosa z to naravo v nas.

Vam resonirajo te besede? Se lahko začutite v tem?

Sama sem z obratom Merkurja pristala in ostala v postelji, ker me je prijela zoprna viroza.

Severni vozel v ovnu je v konjukciji s stelijem Kirona, Lune, Sonca in Merkurja.

Kaj se učimo? Predvsem razumeti in dati svoje potrebe na prvo mesto in zasvetiti v njih zase, prvo zase.

Kot kolektiv se osvabajamo biti podaljški drugim ljudem in njihove sreče. Žal in na srečo je pomembno, da smo s svojim lastnim egom prijatelji in zavezniki, najprej zavezniki svoji sreči in sanjam, ciljem. Tako opolnomočeni, po vseh padcih in uspehih se soočamo z bojevnikom, bojevnico v sebi, z ranami in s krivicami, ki so se nam zgodile in prav iz teh ran lahko tako kot modri kentaver pridobimo na modrostih, ki smo se jih naučili iz vseh pridobljenih izkušenj, četudi so bile boleče.

Kiron v stiku s Soncem in Luno v ovnu na severnem vozlu-Mrk, nas bo soočal z bolečinami, ki jih direktno pri sebi mogoče ne znamo zaceliti, lahko pa pomagamo drugim, s to isto težavo. To je duhovna pot modrega kentavra, duhovno celjenje, globok stik najbolj osebnega dela nas s transpersonalimi deli sebe in kolektiva.

To da smo v stiku s svojimi potrebami in da znamo zavzeti svoj osebni prostor zase, bo bistvena tema Merkurjevega obrata ( da znamo izraziti, si dovolimo izraziti svojo resnico) in ponedeljkovega Sončnega mrka. Pišite, če ne veste kaj čutite. Vzemite si ta intimni trenutek s seboj, ne bo vam žal. Vsakdo od nas je doživel krivico, življenje jih je polno.

Biti zase, s seboj je najbolj pošetna in varna oblika, zasedba, točka, iz katere lahko varno in zdravo soodvisno gradimo osvobajajoč in pošten odnos do vseh drugih. Globok intimni odnos s seboj je izrednega pomena, da lahko dihamo z drugimi.

V kolektivu se čuti umiritev in potreba po globokem miru. Prav je, da ji damo prostor. Da se umirimo in nahranimo z obliko miru, ki jo potrebujemo. Ovnovska energija je vse drugo kot umiritev. Je hitrost, instinktivna energija, želja in hotenje po premiku in akciji, hrepenenje po doseganju novih zmag in ciljev. Je potreba oditi kamor še ni odšel nihče pred nami.

To je trenutno najbolj globoka in bistvena tema Sončevega Mrka, celjenje lastne identitete ter moči, ki je potrebna, da lahko stojimo na lastnih nogah. Pomembno je celjenje v odnosu do poznavanja lastne identite in zavedanje lastnih sposobnosti, ki nas bodo pripeljale in nam odprle moč neodvisnoti, podjetnosti, poguma. Mrk bo odprl novo rojstvo v odnosu do razumevanju in celjenju lastnega egoprincipa, in poznavanja kdo v resnici smo. Seveda to spoznavamo celo življenje, bistveno kar se trenutno dogaja je, da imamo možnost ozavestiti, kje in zakaj smo se puščali na strani zaradi osnosov z drugimi in da sebe postavimo na prvo mesto.

PRED NAMI JE ČUDOVTA PRILOŽNOST, ZA ROJSTVO NAŠE NOVE IDENTITETE. ZA VZPOSTAVITEV NOVIH RELACIJ Z BOJEVNIKOM, BOJEVNICO V NAS, Z MOŽNOSTJO, DA VZPOSTAVIMO BOLJ ZDRAV STIK Z LASTNIM INSTINKTOM.

Kolektivno sta Sonce in Luna s Kironom na severnem vozlu, zagotovo celjenje dolge verige karmičnih odnosov, prejšnjih življenj, ko si lahko dovolimo končno najprej pomisliti nase in lahko spregovorimo SVOJO RESNICO.

Smo sposobni slišati svojo resnico?

Jo zmoremo spregovoriti?

Zmoremo za njo stati?

Zagotovo se bo na kolektivni ravni dogajalo celjenje odnosov po moški in ženski liniji, očeta in mame. Celjenje naših odnosov, ki smo jih zgradili v rani mladosti in izhajajo iz našega otroštva, govorijo o odnosih z našimi starši.

Vprašanja, ki se odpirajo so:

Kaj si iskreno želim?

Kaj iskreno potrebujem zase?

Kakšna je moja resnica, ne glede na odnose z ostalimi?

Kakšno pustolovščino želim za svoje življenje.

Kje se počutim najbolj edinstven in svoj?

Z ljubeznijo in pristonostjo

Brina Torkar


“Šola astrologije mi je ful dobra sprostitev in razvedrilo. Spoznavati sebe skozi astrologijo mi je zelo zanimivo! V astro šolo sem se vpisala ravno zaradi svojih življenskih situacij, ki so se mi zdele brezizhodne in na trenutke sem obupovala nad svojim življenjem. Želela sem se bolj spoznati in najti rešitve iz navidez brezizhodnih situacij, rešiti se iz projekcij in bolj zavestno zaživeti, ter bolj harmonično funkcionirati z otrokom in partnerjem. Lahko povem, da sem naredila kar velik napredek s pomočjo astrologije, ki se odseva v odnosih z drugimi ljudmi in v odnosu do sebe.

Zanimive so bile tudi meditacije, ki smo jih delali skoraj celo 1. leto astrološke šole, ko smo spoznavali svoje postavitve karte. Kako močne meditacije, polne uvidov so znale biti na področjih, kjer imamo delo na sebi in kjer smo dobro postavljeni. Brina nam je bila vedno v oporo, če so prišla kakšna globja občutja na površje, si je vzela čas, nam držala varen prostor in če je kdo potreboval, nam je bila na razpolago kadarkoli. Z 2. letnikom astrološke šole smo ravno začeli. delamo karte naših znancev. Tudi to mi je nadvse zanimivo in vedno komaj čakam na naš ponedeljek. V skupini se imamo fajn, se dobro nasmejimo, včasih smo skupaj s kakšnim članom žalostni… Lepa, harmonična in radovedna skupina se je ustvarila.”


Marinka

“Moje leto v astrološki šoli Brine Torkar je bilo imenitno. S svojim toplim pristopom, širokim obzorjem znanja je mene in sošolce počasi integrirala v svet astrologije. Vsakemu od nas je bilo dano veliko individualnega prostora, da smo lahko na lastni karti/koži v nas same skočili. Brina ima pač dar poučevanja v mezincu. Pravzaprav je bilo tako zabavno, polno, da mi je astroloski ponedeljek res bil tisto veselje/cilj priti cez teden.”

Esther

“Astrološki šoli sem se pridružila kot čista začetnica. Takrat bi se verjetno celo morala dobro potruditi, da bi naštela vsa astrološka znamenja. Me je pa to področje od nekdaj zanimalo in prav zanimivo je, kako sem naletela na Brino.
Astrološka šola je tako postala moj nov resen hobi, pravi odklop od vsakdanjika. Tu mi predvsem ustreza Brinin način podajanja snovi, vzdušje, ki ga vzpodbuja, sproščene debate in izmenjave izkušenj. Prav hvaležna sem za sošolce in hvala Brini, da nas je oblikovala v res prijetno ekipo. Seveda gre za šolo in moj dvojček je nadvse navdušen nad vsem novim znanjem, skupinskimi razmišljanji ipd.”

Ana

V šolo sem se vpisala, ker imam željo brati iz karte. Zanima me ta znanost in Brina mi kot oseba zelo paše ter tudi cena je zame dostopna. V šolo sem vstopila brez kakršnega koli znanja.

Začela se je prva ura in ugotovila sem, da res nimam pojma o ničemer. Panika v glavi in občutkih.

Brina je govorila, da se učimo abecede. Ok. Vztrajala sem in se soočala z novimi informacijami in lastnimi izzivi, prepričanji, ki so me strašili v občutkih in hkrati navdihovali. Vztrajala sem in še vztrajam. Tekom ur sem vedno bolj dobivala vpogled v svojo karto in posledično boljšega razumevanja sebe.

Ja, počasi a vztrajno mi je šlo korak za korakom, uro za uro so informacije letele in vpogled (imaginacije) odtirale tančice goste koprene v moje globine, kar je karta še potrdila skozi Brinino interpretacijo planetov, znamen in hiš ter aspektov v moji natalni karti. Čeprav je bo potrebno na trenutke kar malo predihati in prespati kakšen vpogled. Ampak kaki navali spoznanj, videnj in občutij skozi celo leto vavvvvv. Danes sem bogatejša, modrejša in bolj avtentična na svoji sončni in astrološki poti življenja.

Lahko rečem, da sem na nek način osvobojena lastne iluzije in svobodno pripravljena stopati po poti, katero sem čutila a sem se jo bala. A to sem jaz v plesu z vsem stvarstvom.

Imaginacije so toppp. Odkrile so mi svet, ki ga obožujem in me polni z občutki izpolnjenosti.

Res mi je super, ker delamo intenzivno, poglobljeno na lastnem primeru. Tudi skupina s katero smo se skozi ure vedno bolj spoznavali smo postali med seboj zelo povezani ter domači. Na neki točki smo si zelo blizu in se imamo celo radi in se že veselimo, ko se v živo objamemo ter začutimo drug drugega.

Veselim se nadaljne poti in odkrivanja tančic v lastne globine in vpogleda v moč vesolja vsega stvarstva, ki je okoli mene in hrati v meni. Kako fantastično, da nam Brina predaja te informacije tega orodja, ki res pije vodo.

Hvala za zanimivo popotovanje v to znanje in osvojeno abecedo.

Ja, res sem osvojila abecedo astrologije. Fantastično. Na začetku si nisem predstavljala kaj to sploh je abeceda astrologije, a danes jo poznam.

Grem v svojem tempu dalje v želji, da se v nekem trenutku ta sestavljanka sestavi v moj mozaik .

Vesela sem, da imam vse posnetke vsake ure. Vsak posnetek mi je zelo dragocen. Danes ob ponovnem ogledu le-tega dobim informacijo katero sedaj razumen in jo lahko dojamem, ki jo takrat še nisem.

Lepo, bogato leto.

Anita

S prvo analizo svoje natalne karte sem se srečala pred dvema letoma. Čeprav mi astrologija ni bila tuja, sem bila nad interpretacijo navdušena. Vse se je poklapalo in spoznala sem, da hočem še in še več. In tako me je »poklicala« Brina. Čeprav je šlo sprva za slikarski klic, še eno mojo ljubezen, sem štartala z astrologijo, saj Brina dobesedno blesti na obeh področjih. Tako se druživa že več kot leto preko astrologije in nekaj mesecev preko slikanja. Je vrhunska učiteljica/mentorica, ki na objektiven, srčen, sproščen, zabaven, čustven in včasih tudi odštekan način nesebično predaja svoje znanje in izkušnje. Veselim se vsakega srečanja v prijetni skupinici podobno mislečih in čutečih dušic. Brina je tudi dušna oseba, ki nas s svojo energijo dviga, boža in nam daje prostor. Prvo leto smo se učili abecede, sedaj pa nadgrajujemo znanje s praktičnimi primeri in poglobljenimi temami, ki jih v kompleksni astrologiji ne manjka.

Irena

Brinin tečaj psihološke astrologije me je popeljal v koticke nezavednega in pomagal še bolje raziskati in začutiti sebe in druge. Razširil mi je obzorja in pomagal ozavestiti veliko osebnih stvari, ki ji sedaj lahko pomagam ozavestiti še drugim.

Priporočal bi ga vsakemu ki je na poti samospoznanja! Naj vas nič ne bo strah – predznanje ni potrebno, potrebna je le volja.

Illia