ODDIHI ZA ODRASLE

Ta slikarski oddih je zagotovo vrh naše poletne ponudbe in je namenjen odraslim, ki potrebujejo popolno rekalibracijo misli, fizičnega telesa, duha in čustev.

Gre za naš butični program, kjer boste uživali v pretočnosti barv, urejevali misli skozi risbo, poskrbeli bomo za očiščevalno prehrano, deležni boste aktivacije s svetlobnimi kodami in z zdravilnimi zvoki, postregli vam bomo z zdravilnim obredom kakava…in še marsikaj se bo odprlo. Za fizično dobro počutje pa bo prispeval tudi morje, v katerega boste lahko skočili kadarkoli se vam bo zahotelo.

Vabim tebe, ki želiš preživeti dopust v izbrani prijetni ustvarjalni družbi in se umiriti, začutiti sebe, svoje občutke preko slikarskega medija. Podprla te bom z aktivacijo osebnih kod, z jezikom svetlobe, ob odprtju našega ustvarjalnega prostora, ki ga bomo počastili z obredom kakava. Slikali bomo od 5 ur in več na dan.

ODPRTIH je 6 mest za slikarski oddih na Krku “Enost duše”.
Le še dve mesti sta na voljo.

Enost duše pomeni biti z vsemi deli sebe.
Je stik s tvojim notranjim kraljestvom.

Proces slikanja se prične že pred oddihom, s tremi srečanji on-line.

Na teh srečanjih vizualizirava tvojo sliko, ki bo naslikana, oz. greva čez proces, ki bo pomagal narediti okvir za praktično izvedbo na samem oddihu..

Oddih je primeren zate, če želiš celovito zaključiti poletje, se naužiti morja in odmakniti v varen prostor, popolne sprostitve stran od ponorelega sveta, direktno v svoje jedro, v svoj vir.

In še bistvo… Poleg aktivacije tvojega potenciala in osebne transformacije, domov odneseš vsaj 2-3 dela na platnu ali na akvarelnem papirju, vredna veliko več kot je tvoja investicija v retreat.

O KAKAVOVEM OBREDU: Spirit Kakava nežno odpira in pomirja naša srca, odpira naše čute in nas globoko sprošča. Ovije nas v objem ljubezni, pocrklja in nas senzualizira. Na obredu bomo pripravili manjši oltarček s tarot kartami in namerami za naše življenje, slikarski proces, kamor bomo povabili dotik svetov, moške in ženske energije.

O AKTIVACIJI S SVETLOBNEGA JEZIKA: svetlobni jezik je tehnologija, intuitivna praksa, ki aktivira in nas poveže z še neznanimi deli sebe. Sama aktivacija pomirja in nas objame z zvoki, petjem in šamanskim bobnom.

O ENOSTI DUŠE: Enost duše je globok stik s sabo. Sam proces te bo podprl, da se srečaš s tistim delom sebe, ki je vedno nedotaknjen, cel in enovit, ne glede na pretekle izkušnje, ki jih imaš v življenju.

Prav ta del je naša notranja varnost, notranja posoda in preko slikarskega procesa najlažje stopimo v to naše veličastno notranje kraljestvo.

Kaj boš odnesla/el iz slikarskega oddiha?

Ženska, ti boš ob aktivaciji ustvarjalnega potenciala začutila pretočnost – flow. To pomeni, da boš utelesila prepuščanje in brezpogojno predajanje. Dobila boš zavedanje kaj je možno, če lahko sama sebe vsebuješ in zadržiš vse svojo občutke, se povežeš z njimi v svoji posodi. Ko se zmoreš vsebovati, občutiti, ti je pot v kreacijo odprta, si podprta.

Moški, ti boš ob aktivaciji ustvarjalnega potenciala začutil svojo pristno moč. Vizija, ki jo oblikuješ in jo preneseš v realnost ti omogoči fokus. Fokus je tisto kar je tvoja moč. Fokus na kreacijo točno tistega, po čemer hrepeniš, je tvoja največja moč. Z vodenjem samega sebe v kreativno moč, si pripravljen na vse. Mnogi moški na tem slikarskem oddihu najdejo svoje poslanstvo.

Par, če se odločita priti oba, bosta ob aktivaciji ustvarjalnega potenciala zbudila pristen stik partnerstva, kjer se flow in fokus dotakneta eden drugega. Preprostost in lahkotnost delovanja, kadar se delovanje usmeri v ustvarjalnost. Začutila bosta toplino in zavetje partnerstva. Tu dobita rekalibracijo, prostor, sebe iz drugega pogleda. In ko vidita avtentičnost, spremljata svoj razvoj in razvoj partnerja, se odpre nov svež prostor, kjer se lahko dotakneta drug drugega v mehkobi, smislu in svežini, na novo.


Kje bo slikarski oddih potekal?

Slikarski oddih bo potekal na otoku Krku, ob mediteranskem morju, blizu mesta Porat , nudil ti bo popolno sprostitev, kjer lahko rekalibriraš in se napolniš. Slikali bomo ob morju in na balkonih prelepega apartmaja, s čudovitim razgledom na morje, kjer bomo bivali. Apartma je 150 m stran od morja, 3 minute peš do lepe urejene obale s kristalno čisto vodo.

Že sam prostor navdahne s svojo prostornostjo, mirom, tišino. Pogled na odprto morje odpre popolno ne samo prostor za naše zunanje oko, ampak tudi prostor notranjemu prostoru, aktivaciji notranjega očesa, ki nas podpira, da ustaljene nezavedne omejite odpadejo ali se zrahljajo, tako da se lahko sprostimo in uživamo v slikarskem procesu, poletu. Otok kot arhetip govori o zavednih delih, ki so obdani z nezavednim neskončnim morjem kolektivnega nezavednega.

Morski zrak poln morskih vonjav, soli v zraku, bo podporen za naše dihalne poti in čiščenje pljuč. Tu bomo kreirali preko slikarskega medija svoj svet zase, se sončili, se masirali z dišečimi olji, izvajali dihalne vaje in čofotali v zdravilni morski vodi.

Napravili bomo obred pitja kakava. Spirit Kakava nežno odpira in pomirja naša srca, odpira naše čute in nas globoko sprošča. Ovije nas v objem ljubezni, pocrklja in nas senzualizira. Na obredu bomo pripravili manjši oltarček s tarot kartami in namerami za naše življenje, slikarski proces, kamor bomo povabili dotik obeh svetov, moške in ženske energije.

Oddih je primeren za gurmane, ki bi se radi posladkali z zdravo očiščevalno prehrano (jutranji sveže stisnjen zelenjavno – sadni sok; smothiji, …, jedilnik bo osnovan na osebnih željah).

Sam slikarski proces, te umiri, poveže s seboj. Popelje te v meditativno stanje, v stik z nezavednim, v flow in fokus. V varnem prostoru te na notranje potovanje, v brezmejne širjave notranjih pokrajin, popeljem z vsem znanjem in milino. Ne gre drugače kot z vsemi deli sebe, ki se odslikajo na slikarsko platno za zmeraj. Transcendentalno potovanje dobi obliko, ki ostane s teboj. Sam otok vzbuja mir in spokojnost. Tu se naš korak upočasni.

Udeleženci doživijo strast, užitek, tudi navdušenje, ko vidijo da so njihovi strahovi preseženi in da so omejitve neupravičene. Stik s svojimi občutji, priznanje sebi svojih želja. Avtentično srečanje s svojimi vizijami. Osrediščenje in piljenje občutka za lepoto. Prepoznavanje resnične lepote v sebi in drugih. Strukturiran proces slikanja, ki ti odpre in demistificira, vstop v slikarski svet. To je tudi ključ za videnje, obvladovanje in razvijanje lastnega slikarskega potenciala samostojno, ko odideš domov.

O MENI

“Sanjaj z menoj,
boljši svet zase in za človeštvo. Nahrani sebe in nahranil-a
boš cel svet.”

Slikarski vikend vodim Brina Torkar, akademska slikarka, ustanoviteljica slikarske šole, profesionalna sanjalka in zaščitnica kitov. Verjamem, da se v vsakemu izmed nas skriva neomejen ustvarjalni potencial. Le aktivirati ga je potrebno. Moja vizija je ustvariti slikarske templje po svetu za ustvarjalne oddihe, osebno transformacijo in zaščito ogroženih živalskih vrst.


Naj se zgodi enost v tebi!

Priprave pred odhodom bodo potekale on-line. Vsi slikarski materiali in platna so všteti v ceno.

Pripravili bomo vizijo in repertoar motivov, vizij, ki nas bodo inspirirali na samem retreatu in jih bomo prizemljili na slikarsko platno.

Neizmerno se veselim tega retreata na morju z vami!

Cena

Early bird cena za prijavo in plačilo do 15.6. je 1.300 eur,

po tem datumu je cena 1.500 eur (na osebo, ddv je vključen)

V ceno so vključeni vsi slikarski materiali, bivanje in prehrana.

“Od kar vem zase, sem rada risala, ustvarjala, kreirala, čarala in raziskovala…ampak veliko vsega je ostajalo v meni. Vsakič, ko sem se brez plana usedla pred prazen list papirja, sem samo obsedela. V totalni blokadi.

Ob slučajnem (ki to nikoli ni) povabilu na teden slikanja, se je odzvalo vse, kar je v meni čustvenega in enkrat za spremembo možgani niso imeli niti najmanjše pripombe ali logičnega izgovora.

Čas je bil, da se soočim s strahcem, odetim v belo platno.

Brina je znala v meni prepoznati po kakšnem ključu me lahko odpre, kako me lahko vrže iz ravnovesja in mojega konstantnega teženja k simetriji, linijam in perfekciji.

Strašljivo je ne-vedeti, kaj bo prineslo več vode na čopiču, kako bo proseval prvi nanos skozi tistega za njim, narediti napako in….iz nje narediti masterpiece.

V interierju vedno pravim naročniku, nič skrbet, vsako napako, ki vas najbolj obremenjuje, bom transformirala v nekaj lepega in morda bo vaš interier postal poseben ravno zaradi te “napake”.

….in v tednu slikanja abstrakcij je bilo zame najtežje prepustiti slučajem in napakam, da se zgodijo in s tem začinijo zgodbo ter prinesejo nove dimenzije, na katerih lahko dvignem svojo kreativnost.

Hvala Brina, izjemen talent si, hvala, ker si ga prepoznala in zbudila tudi v meni.

Definitivno pa ne bi blo pol tolk zabavno, če ne bi bila zraven Gloria in njena psičke Lu ter moja draga divja levinja Urša.

H V A L A

Petra Gartner Duxa , atelje za notranje oblikovanje

“Ne vem kaj naj rečem…

Bil je jok, prišla je jeza, tudi žalost, nepotrpežljivost in nemir…srečen jok, strast, ples, hvaležnost in utrujenost…z Brina Torkar ne gre samo za učenje slikanja ampak gre za čuteče vodenje skozi proces…

Neizmerno hvaležna za ta teden in moznost, da sem si to lahko privoščila…

Hvala Yemanya..hvala Brina, hvala Petra Gartner Duxa in Gloria Velikonja za ure in ure tišine kjer smo lahko samo bile”

Urška Kodela Lapan, jogistka, vodja vadb