8.-10. 7. 2022
Okvirni program slikarskega vikenda

“BELA REKA”

Ta slikarski vikend bo posvečen 
ŽENSTVENOSTI, PRETOČNOSTI, AKTIVACIJI MATERNICE. TO SO INTENZIVNE POČITNICE ZA VAŠE DUŠICE.
Odpiram prostor še 2-3 ženskam, ki ste se pripravljene poglobiti vase, v svoje občutke, potrebe, začutiti in videti svoj notranji svet v globinah. Ta svet vam lahko pomagam, da ga prikličete v realnost in mu date obliko z barvami in risbo. 
SLIKARSKI VIKENDI

3-dnevni luksuzni program, ki aktivira slikarski potencial v treh dneh, za kar nekateri porabijo več let. Dogajal se bo na mojem domu, ob Savinji, Šentjanž.

Primeren je za odrasle, ki si želijo naslikati svojo prvo umetniško sliko, a za to nimajo časa ali prave usmeritve. Program se prilagodi potrebam posameznika in podpira manifestacijo vizije, ki jo udeleženec oblikuje v času predpriprav pod vodstvom profesionalne slikarke. Proces slikanja je podprt z izdelavo osebne astrološke karte, aktivacijo osebnih kod z jezikom svetlobe, z reiki in timeline healing podporo. Udeleženec bo pridobil osnove zlaganja profesionalne likovne kompozicije in iskanje ter oblikovanje vizije.

Slikamo v naravi, ob reki, kjer preživite čas v teh poletnih dneh, ob lepem vremenu tako, da slikate na prostem in se kopate v prijetnih tolmunih Savinje.


Program se prične v petek ob 12h uri in poteka vsak dan, kjer boste slikali na dan od 6h do 8h-prilagojeno posameznici. V nedeljo se zaključi program ob 17h.

Prijave ali več info na 041 644 475
ali na novazorainfo@gmail.com


Lahko rezervirate 15 min brezplačen klic z menoj, da ugotoviva ali je retreat res tisto, kar si želite in potrebujete zase.

3 prosta mesta,


Petekkosilo ob 13h.

Ob 14h se dobimo ob ognju, poleg reke pred hišo, podelimo naše namere, se sprostimo, naredim aktivacijo z jezikom svetlobe-prenos in aktivacija osebnih kod in se povežemo z ustvarjalnim ognjem maternice in vsemi deli svoje biti. Priprave za vstop pred svoje platno. Slikanje se prične ob 15h in nadaljuje pod mojim individualnim vodstvom, do 20h 30 min. PRIPRAVE PRED DELAVNICO SO dodatni bonus programa in potekajo online individualno. Namen priprav je, da ko pridete na vikend imate že točno postavljeno vizijo in risbo slike, ki jo boste slikale. Tako da vse tri dni samo slikamo in smo polno v tem procesu.


Sobota: Slikanje od 9h zjutraj do 13h (kosilo-načeloma bo samopostrežba hrane in narejen jedilnik glede na potrebe posameznika/veganska, vegetarijanska ali kakršnakoli druga prehrana). Slikanje se nadaljuje do 20h 30min, po bioritmu vsake posameznice, po programu, ki ga postavimo na pripravah online.

Nedelja: Slikanje od 9h do 17h, zaključujemo dela.

Vsak bo dobil močno aktivacijo, da pride v stik z svojo kreatorsko močjo. To se zgodi že ob prvem stiku z menoj. Sem nosilka kod svetlobnega jezika. Slikanja se pod mojim vodstvom spomniš in v primeru, da nisi imel pred tem izkušenj v slikarstvu, bo to zagotovo zelo močna izkušnja, ki jo integriraš še nekaj tednov po procesu:

 • kjer boste pridobili znanje preko prakse
 • osvojili slikarske postopke vezane na tematiko svojega dela
 • prišli v stik z svojimi notranjimi svetovi in vizijami tudi za naprej
 • dobili realen občutek, na kakšen način vstopiti v slikarsko polje, in kaj to zahteva od vas
 • ves proces od  trenutka odločitve za ta program, te bo postavljal v svoj steber in osebno kreatorsko moč
 • aktivacija tvojih osebnih kod
 • medij je predvsem slikarski
 • sinhronizacija z vsemi deli sebe, zelo raznolik proces za posameznika
 • vse poteka v stanju čutenja sebe, svojega telesa, občutkov, ustvarjalne strasti
 • in še veliko drugega, kar bom vesela, da podelite z menoj ob koncu programa/za vsako je izkušnja edinstvena
 • vse kar lahko čutimo, lahko tudi manifestiramo
 • sam proces, ki nas poveže z našimi občutki in ko kreiramo našo notranjo vizijo, ustvari vortex za manifestacijo
 • sedeti sam s svojimi občutki, preko priprav in ustvarjalnega procesa, nam odpre možnost, da damo fokus tudi tja, kar si želimo prizemljiti, obenem pa občutkov nelagodja ne odrivamo

Cena je 707 (580 + 127) eur z DDV, early bird cena za 597 (490 + 107) eur je odprta 14 dni pred začetkom. Možno plačilo na obroke.

TU JE VKLJUČEN ves material, hrana in prenočišče. BONUS – DARILO programa so pripravljalne ure pred delavnico, ki bodo potekale online po dogovoru s posameznikom.

Vse se odvija v prelepi naravi, v mojem domu na vikendu, ki je ob vstopu v Logarsko dolino. Prebujamo se ob strugi Savinje, ki je 2 m stran od hiše in kjer se lahko vsako jutro ali kadarkoli čez dan okopaš. Slikamo v hiši, v primeru lepega vremena pa smo lahko zunaj na terasi. V skupini boste največ 3 udeleženke/-ci, kar bo odprlo zelo intimen mil prostor. Na mestu, kjer je sedaj vikend je bil nekoč mlin. Samo območje je prepredeno z vodo in dvema majhnima otočkoma, smo v Savinjskem raju, kjer je vse prirejeno. V zimskem času to velja samo za najbolj pogumne, ki bi želeli doživeti knajpanje v reki.

Prav tako v zimskem času slikamo v hiši. Pomladi in poleti, še posebno v primeru lepega vremena, pa smo lahko zunaj na terasi. V skupini boste največ 3 udeleženke/-ci, kar bo odprlo zelo intimen, mil prostor.

“Če ste kdaj pomislil da bi slikali, če je kdaj bila četudi zelo majhna želja da bi slikali, potem vam lahko povem, da lahko slikate…. pri Brini Torkar, in če ste pozabili kdo vse ste, boste tukaj našli sebe in vse izgubljene delčke vašega srca in duše.”

Alma Šenk

….besede so bile odveč, odpiralo se je, lemurijske svete kode so padale.”

Lemuria8 

“Hatorski vikend z Brino je meditacija, spokojnost, pot vase, užitek ob glasbi, vonju eterike, povezanost žensk, sprehod ob reki, umirjenost prostranosti, dotik psa ki mirno leži pod nogami, jutranje prebujanje ob kavi, klepet, tišina, pogovor in odkrivanje svojih najlepših globin… na blazini speča muca ….. šele nato preidemo k bistvu in nameri.. slikati, z umetnico ki spretno meša barve in poišče vse najgloblje in najlepše nianse …. sproščeno te vodi da se počutiš kot da to počneš že 20 let vsak dan … pa čeprav je čopič prvič v tvoji roki. In ko po dveh dneh in nočeh pogledaš svojo sliko, strmiš vanjo in bereš zgodbe ki so napisane na njej …. samo ti jih vidiš in tebi so namenjene. Hvala Brina za vse kar nam daješ.”

Maka Virant

“Ta vikend mi je dal uvid, da dobim fokus in se osredotočim na svojo pot umetnosti. Pri tem se globoko zahvalim mentorstvu Brina Torkar, Slikarska šola Brina Torkar, ki me je razštelala, spravila ven iz moje zone udobja in okvirjev ter me vodila skozi proces. Hvala”

Tina Setis 

Kakšen slikarski vikend, pa to je bil cel spa! 😃 Dobila sem še MNOGO več, kot samo lekcije slikanja, kljub temu, da sem v prvi vrsti prišla zaradi tega. Hvala Brina, čudovito je sodelovati s teboj in res sem iz srca hvaležna za to navezo. Všeč mi je tvoj sproščen pristop, res dopuščaš ogromno svobode ustvarjalcu, čeprav hkrati na visoko strokovnem nivoju. ❤ Zelo všeč mi je bil proces priprave, da si vzameš čas, da skupaj ustvariš vizijo z učencem… Še najbolj od vsega pa sem navdušena nad tem, da poiščeš ustvarjalčevo esenco in da se mi je dejansko že pri prvi sliki izoblikovala vizija, v katero smer želim ustvarjati tudi v prihodnje, kaj so moje tematike, kaj prebiva v mojem fantazijskem svetu… Glede na to, da me navdušuje mnogo slikarskih smeri in tehnik, sem zelo vesela, da imam nek glavni fokus, ki mu želim slediti, ker sicer bi najbrž ta fokus bil razpršen v vse smeri… 😃 Pa tudi vem, da se mnogo artistov srečuje in ubada ravno s tem, kaj bi naj bila njihova glavna vizija… Tako, da zdaj potrebujem zgolj še ogromno potrpežljivosti do sebe in vaje, vaje, vaje… 😊

Sicer je bil pa ta vikend tipičen primer, da naključij ni, saj smo se zbrali ravno pravi ljudje, ki smo si v tistem trenutku rabili predati takšna in drugačna sporočila, ki se še celo po enem mesecu zlagajo na svoje mesto. Ustvarili smo zelo prijetno, ustvarjalo vzdušje, sveti prostor in globoko raven sprostitve, kar je izredno pasalo duši in telesu. Seveda pa sem pod nadvse podpornim vodstvom začela končno ustvarjati v smeri, ki sem jo kar nekaj časa sanjala, pa nisem vedela kako se pripraviti do prvega koraka. Hvala še enkrat Brina za to prekrasno iniciacijo v slikarstvo! Odkrivam čisto nove, pravljične svetove in se z navdušenjem učim o mnogih plasteh slikanja in obstoja, kot takšnega… še v naravi opažam vedno več novih podrobnostih, da o odkrivanju sebe in svojih vzorcev skozi slikanje sploh ne govorim. 😃 Nadvse izpopolnjujoča avantura! ❤ In komaj čakam, da nadaljujem to pot in da morda v prihodnosti skupaj ustvarimo še kaj magičnega! ❤

Moji vtisi po delavnici:). Zelooo intenzivno sem dozivljala te tri dni in še vedno se vsi novi ključi znanja integrirajo. Res daješ ogromno znanja in usmeritev. Moram rečt, da se pri meni ni premaklnilo samo področju slikarskega znanja, ampak imam občutek, da je blo nekaj še veliko več, na čisto drugih nivojih. Kot, da sem dobila kode za konkretne življenske premike🧝‍♀️🔥🌈 Pa tooook dobr smo se imele in tisti tvoj domek, Brina… tok domače in sproščeno sem se počutila🥰. Hvaležna sem za to izkušnjo🙏💜🙏

Tadeja Hojnik

Lahko bi posnela čudovit intro. Po zeleni potki je v prekrasno vijola obleki s poslikanim amazonskim obrazom prišla ona, kot boginja, bojevniška princesa, kraljica, mojstrica, vse v enem. Sprejela me je z nasmeškom in žarečih čokoladnih oči, ki so v živo zelo izrazite. Po celoletnem video sodelovanju se lahko z Brina Torkar , mojo mentorico za slikanje, končno vidiva in pristno začutiva. Obrnila se je in me vodila do svojega doma. Hodila sem za šelestečim krilom po zeleni travnati preprogi, kjer sva prečkali najprej en mostiček nato drug, nakar se je odprl pogled na belo pročelje hiške.

Vzporedno s potokom, ki se je igrivo, glasno in belo penil na brzici sva prišli na pokrito verando, skrbno pripravljeno idilo s slikarskimi pripomočki, obrobljeno z zelenjem in drevesi. »Tam stoji konstrukcija za tipi šotor«, kjer so punce prej zakurile ogenj in naredile svojo namero za vikend, ki je še v meglicah prihajal naproti. Razkošna školjka in šopek belih vrtnic, postavljen mini univerzum za slavljenje življenja, kot zahvala in molitev hkrati in odpiranje prostora ena drugi in našemu ustvarjanju. Škoda, da sem zamudila ta uvod, vendar sem z Brinino spodbudo uspela v krajšem času narediti osebno pripravo, čeprav um procesira in sili v svoj tir brzenja, ki sem se ga še malo otepala.

Ob žuborenju in občasnemu ciglanju zvončkov obešenih na veje, vsake toliko veter opomne na prisotnost in ustvarjalca v sebi, kar Brina vsakega od nas s svojo pristnostjo, toplino in srčnostjo z občutkom opominja. Vsak izmed nas je po svoje ustvarjalec in vsaka je imela svojo vizijo na papirju, ki smo jo začele prenašati na platno …

Korak za korakom, žlica za žlico okusne hrane, polne svežih začimb, kapljico za kapljico poživljajočega pristnega toplega kakava s ščepcem smeha in ljubeznivosti v njenem, kot miška majhnem a neskončno udobnem in prijetnem domu, s samosvojo prijaznostjo njenega pasjega prijatelja Akire.

Vse to in svež nekoliko ohlajen zrak je slikal pokrajino okoli nas, tako kot smo same vztrajno in počasno a z vzpodbudnim vodstvom na vsakem mini začetku na platnu prišle v nedeljo do grand finala. »Kakšen proces, kakšna magija«, je vsaka od nas na koncu izrazila. »Vse te priprave« za finiš, ki prinese zadovoljstvo in nagrado v obliki kreative in ko roka, poteza naposled dobi svoj zagon. In seveda spremljevalka slikanja, glasba, podaljšek duše sveta, ki jo izraža Brina.

Hvala za vse to, draga Brina, in za mnoge navdihe tvoje Slikarska šola Brina Torkar, ki bodo trajali.

Doroteja Gričnik