Gre za kreativen in predvsem sproščen, individualen pristop k likovnemu izobraževanju posameznika. Slikanje, risanje in sam proces izobraževanja se ne ustavlja pri sami študijski risbi, ki je kot temelj potreben za posameznikov razvoj. Temveč je program po osvojitvi likovnih osnov namenjen spoznavanju in odkrivanju raznovrstnih likovnih postopkov in kombiniranju le-teh po meri udeleženca in njegove psihe/osebnosti.

V nadaljevanju študija, ki bo potekal enkrat tedensko, 3h, bomo posvečali največ pozornosti tovrstnemu likovnemu raziskovanju, kreiranju s pomočjo različnih tehnik, a ne klasično temveč študijsko in kreativno. Za otroke je program prilagojen.

Zanimivo je, kako otroci v skupini z odraslimi veliko lažje najdejo motivacijo za vztrajanje, ko so procesi učenja bolj zahtevni. Izmenjava se zelo lepo kaže tudi iz strani otrok na odrasle kot vpliv sproščene spontanosti, ki jo odraslim včasih primanjkuje.

Vsi programi potekajo v živo ali preko zoom aplikacije čez celo šolsko leto.

Program Spletne šole digitalnega risanja se izvaja samo preko zoom storitve. 

Slikarska šola odpira različne vsebine v katerih se lahko izurite. Ker je v svojem bistvu program individualen so naštete vsebine zgolj okvirne. Sami procesi ustvarjanja so sproščeni in ne fokusirani samo na določen cilj, temveč v podpori osebnemu izraznemu delu, ki se počasi dograjujejo z vsemi osnovnimi znanji skozi prakso:

spoznavanje likovnega prostora, perspektive ter likovnih elementovtonsko slikanje z upoštevanjem prostora in volumnaviziranje in oblikovanje kompozicijemodeliranje in moduliranjem (svetlenje – temnenje, barvni prostorski ključ)mešanje barv z osnovnimi barvamibarvni krogprostor in slikovna ploskevzdružitev vsega navedenega v slikanje, s povdarkom na povezanosti in harmoniji s celoto in detajlislikanje preprostega ter zahtevnega tihožitja, živali, portreta, figureoblikovanje kompozicije in izbor motivaspoznavanje slikarskih medijev in tehnik /akvarel, akrilne barve, barvice, svinčniki, barvni svinčniki in flumastri, geli in fluidne barve

Število tečajnikov: 6-10 na skupino

Na začetni slikarski tečaj se lahko prijavi vsak, ki ga zanima slikarstvo, risanje, modno oblikovanje, grafično oblikovanje, strip, in podobno. Zato, ker prav z opazovanjem živega modela pridobivajo občutek za prostor, proporce, umeščanje v format.

Šola je primerna tudi kot priprava na sprejemni izpit, za srednješolsko izobraževanje na umetniških srednjih šolah (smer fotograf, modno oblikovanje, grafično, industrijsko oblikovanje)in umetniških Gimnazijah. Pripravljamo na tem tečaju tudi na sprejemni izpit za ALUO, slikarstvo, oblikovanje, restavratorstvo.

Prav tako pa so vabljeni tudi starejši. Program se izvaja izključno individualno.

Cilj začetnega slikarskega tečaja, ki poteka v okviru slikarske šole je osvojiti osnove risanja portreta in glave, tonskega slikanja, se seznaniti z osnovami likovne teorije, perspektive. Z rednim študijskim delom pa v slikarskem polju razviti občutek za kompozicijo, opazovanje, prostor, barvni nanos, lastni izraz ter tako vstopiti v svet likovne govorice.

LOKACIJE IN TERMINI: 

Jesenice, Kranj, Ljubljana, Grosuplje, Ajdovščina, Sežana, Ilirska Bistrica, Kozina, Koper, Novo mesto, Maribor ali preko Zoom-a.

    Kontaktiraj nas

    Prijave zbiramo tudi na:

    Telefon

    041 644 475