Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

7-dnevna slikarska kolonija za otroke in mladino: 26.6.-2.7.2023  “Mavrično čapljino pero”

26 junija @ 16:00 2 julija @ 16:00

7-dnevna slikarska kolonija za otroke in mladino “Mavrično čapljino pero”

Prvi teden šolskih počitnic odpiram vrata za otroke in mladino, ki rada ustvarja, slika, pod profesionalnim vodstvom, na mojem domu v Savinjski dolini.

“Sanjamo ob mavrični reki” je slikarska kolonija, ki udeležence poveže z naravo in nas lahkotno popelje na čudovito popotovanje v posameznikove notranje pokrajine, barve, oblike, sanje, želje, vizije…

Ta slikarska kolonija je polet v mir, ostrenje slikarskega pogleda, urjenje naših prstov v vseh slikarskih tehnikah, ko v zelo kratkem času udeleženci lahko dosežejo, presenetljive, nadpovprečne rezultate.

Že lansko leto in leto prej, smo gostovali pri nas izredno uspešno čudovito skupino otrko in mladostnikov, ki so ustvarili v 7-ih dneh, zelo suverene in izpopolnjene portrete s svinčnikom, pokrajine v akvarelu. Slikali so tudi živali, rastline in svoje vizije na mala in velika platna. Po koloniji so napravili razstavo del za starše.

Vse udeležence sem popeljala na meditativno šamansko potovanje, kjer so našli svojo žival vodnico. Takoj ob prihodu, so dobili posamezniki nova dušna imena in odpirali tarot karte ter se skoraj vsak dan kopali v Savinji, kjer smo veslali na splavu, kurili ogenj, pekli krompir v žerjavici, počivali v viseči mreži in se z jogo razgibavali pod vodstvom našega vodnika Ilije. 

Takoj ob bivalnem vikendu stoji indijanski šotor Tipi Tempelj in ob njem teče osvežilna struga reke Savinje s svojimi tolmunčki, kamor se bomo lahko v primeru vročine, v vsakem trenutku osvežili in skočili v naravni jakuzzi. Utrinke si lahko ogledate tudi v galeriji. 

To je kolonija, v kateri je vsak otrok slišan in viden. Stkali smo nova prijateljstva in se na koncu, kar težko razšli. Tudi tokrat bodo vsi udeleženci nastanjeni v vikendu, lahko tudi v svojih šotorih ali v indijanskem šotoru Tipiju, kjer bomo preživljali večere ob indijanskem ognju in glasbi.

Med kolonijo, si bomo vzeli pol dneva premora za obisk divjih orlov. Za konec kolonije bomo obiskali adrenalinski park. Ob koncu bomo priredili slikarsko razstavo in zapeli pesem ali dve v jeziku Huni Kuinov ali Yawanawa indijancev. 

Cena: 557 eur (22% DDV je vključen)

Zavod Nova Zora

Pri Brini

Šentjanž 70
Šentjanž, 3332 Slovenija
+ Google Map
041644475