Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Poletni 4-dnevni slikarski vikend oddih za  odrasle 7.7.-11.7.2023 “Duh reke v tipi templju” ob reki Savinji.

7 julija @ 16:00 11 julija @ 11:00

Poletni 4-dnevni slikarski vikend oddih za  odrasle “Duh reke v tipi templju” ob reki Savinji.

Iščeš ustvarjalni podaljšani vikend oddih ob osvežilni reki in v objemu narave? Se spogleduješ s slikanjem? Si želiš spoznati prijeten, manjši krog ustvarjalnih ljudi posvečenih osebni rasti? Želiš domov odnesti umetniško delo? Potrebuješ popolno rekalibracijo?

Vabim k sebi na vikend 10 do 15 ustvarjalnih duš, ki želite preživeti dopust v izbrani prijetni ustvarjalni družbi in in se umiriti, začutiti sebe, svoje občutke preko slikarskega medija. Podprla vas bom z aktivacijo osebnih kod, z jezikom svetlobe ob odprtju našega ustvarjalnega prostora, ki ga bomo počastili z obredom kakava. Slikali bomo od pet do osem ur na dan, preostanek pa namenili miru v sebi. 

“Duh reke v tipi templju” je slikarski vikend oddih posvečen osebni transformaciji.

Popolni počitek misli je bistvo tega oddiha. Aktivira ga duh reke in indijanski tipi, šotor in tempelj miru in ustvarjalnosti. Začutili boste pretok ustvarjalne energije. 

Proces slikanja se prične že pred oddihom, s tremi srečanji on-line. Na teh srečanjih se vizualizira slika, ki bo naslikana.

Slikarski oddih je primeren za vse tiste, ki potrebujete malo odmika v varen prostor, popolne sprostitve stran od ponorelega sveta, direktno v svoje jedro, svoj vir.

Poleg osebne transformacije in dotika svetov, domov odneseš vrhunsko slikarsko delo, vredno veliko več kot je tvoja investicija v vikend.

ODPRTIH je 10 – 15 mest za slikarski vikend oddih. 

Cena slikarskega oddiha za zgodnje prijave je 650 eur (za prijave do 20.6.2023), 770 eur za prijave po 21.6. (na osebo, ddv je vključen). V ceno so vključeni vsi slikarski materiali, bivanje in prehrana.

Kaj boste odnesli iz slikarskega oddiha?

Ženska, ti boš ob aktivaciji ustvarjalnega potenciala začutila pretočnost – flow. To pomeni, da boš utelesila prepuščanje in brezpogojno predajanje. Dobila boš zavedanje kaj je možno, če lahko sama sebe vsebuješ in zadržiš vse svojo občutke, se povežeš z njimi v svoji posodi. Ko se zmoreš vsebovati, občutiti ti je pot v kreacijo odprta, si podprta.

Moški, ti boš ob aktivaciji ustvarjalnega potenciala začutil svojo pristno moč. Vizija, ki jo oblikuješ in jo preneseš v realnost ti omogoči fokus. Fokus je tisto kar je tvoja moč. Fokus na kreacijo točno tistega, po čemer hrepeniš, je tvoja največja moč. Z vodenjem samega sebe v kreativno moč si pripravljen na vse. Mnogi moški na tem slikarskem oddihu najdejo svoje poslanstvo.

Par, vidva bosta ob aktivaciji ustvarjalnega potenciala zbudila pristen stik partnerstva, kjer se flow in fokus dotakneta en drugega. Preprostost in lahkotnost delovanja, kadar se delovanje usmeri v ustvarjalnost. Začutila bosta toplino in zavetje partnerstva. Tu dobita rekalibracijo, prostor, sebe iz drugega pogleda. In ko vidita avtentičnost, spremljata svoj razvoj in razvoj partnerja, se odpre nov svež prostor, kjer se lahko dotakneta drug drugega v mehkobi, smislu in svežini, na novo.

Slikarski vikend oddih v Šentjanžu, vam nudi popolno relaksacijo ob reki Savinji. Tu si boste lahko vzeli čas za rekalibracijo. Slikali bomo zunaj, na terasi vikenda ali v indijanskem šotoru, s čudovitimi razgledom na okoliške hribe. Indijanski šotor in vikenda je le nekaj metrov stran od reke Savinje. Tu bomo kreirali preko slikarskega medija svoj svet zase, se sončili, se masirali z dišečimi olji in čofotali v reki, ki nam ponuja naravni jacuzzi. Retreat je primeren za gurmane, ki bi se radi napojili z zdravo očiščevalno prehrano (jutranji sveže stisnjen zelenjavo – sadni sok; smothiji, …, jedilnik bo osnovan na osebnih željah.) 

Kar pa je bistveno… domov boste odnesli vsaj 2-3 dela na platnu ali na akvarelnem papirju. 

Slikarski proces:

Sam slikarski proces, te umiri, poveže s seboj. Popelje te v meditativno stanje, v stik z nezavednim, v flow in fokus. Popelje te domov. K tebi. V varnem prostoru te, na notranje potovanje, v brezmejne širjave notranjih pokrajin, popeljem z vsem znanjem in milino. Ne gre drugače kot z vsemi deli sebe, ki se odslikajo na slikarsko platno za zmeraj. Transcendentalno potovanje dobi obliko, ki ostane s teboj. Sam otok vzbuja mir in spokojnost. Tu se naš korak upočasni.

Udeleženci doživijo strast, užitek, tudi navdušenje, ko vidijo da so njihovi strahovi preseženi in da so omejitve neupravičene. Stik s svojimi občutji, priznanje sebi svojih želja. Avtentično srečanje s svojimi vizijami. Osrediščenje in piljenje občutka za lepoto. Prepoznavanje resnične lepote v sebi in drugih. Strukturiran proces slikanja, ki vam odpre in demistificira, vstop v slikarski svet. To je tudi ključ za videnje, obvladovanje in razvijanje lastnega slikarskega potenciala samostojno, ko odidete domov.

O KAKAVOVEM OBREDU: Spirit Kakava nežno odpira in pomirja naša srca, odpira naše čute in nas globoko sprošča. Ovije nas v objem ljubezni, pocrklja in nas senzualizira. Na obredu bomo pripravili manjši oltarček s tarot kartami in namerami za naše življenje, slikarski proces, kamor bomo povabili dotik svetov, moške in ženske energije. 

O DUHU REKE: Duh reke je pomemben za razumevanje človeške narave, nezavednega, ter intimnega odnosa do sebe, do narave in soljudi. Ko pride do čitega miru v sebi, se zgodi povezava, celjenje, se na novo rodimo in postavimo, dobimo moč in zagon za ustvarjanje novih stvari.

“Sanjaj z menoj, boljši svet zase in za človeštvo. Nahrani sebe in nahranil boš cel svet.”

Slikarski vikend vodim Brina Torkar, akademska slikarka, ustanoviteljica slikarske šole, profesionalna sanjalka in zaščitnica kitov. Verjamem, da se v vsakemu izmed nas skriva neomejen ustvarjalni potencial. Le aktivirati ga je potrebno. Moja vizija je ustvariti slikarske templje po svetu za ustvarjalne oddihe, osebno transformacijo in zaščito ogroženih živalskih vrst.

Soustvarjalec slikarskega retreata je moj partner Uroš Ferlin, ki bo vodil dnevne dihalne vaje in s katerim se bomo pogovarjali o umirjenosti v intimnem odnosu dosebe. Uroš je osebni coach in študent nedualne terapevtsko duhovne prakse.

Naj te podpre duh reke v tebi! 

Priprave pred odhodom bodo potekale on-line. Vsi slikarski materiali in platna so všteti v ceno. 

Pripravili bomo vizijo in repertoar motivov, vizij, ki nas bodo inspirirali na samem retreatu in jih bomo prizemljili na slikarsko platno. 

Neizmerno se veselim tega retreata na svojem vikendu!

Cena:

zgodnje prijavo 650 eur (z DDV, za prijave do 20.6.2023),

770 eur (z DDV, za prijave po 21.6.) (22% DDV je vključen)

Zavod Nova Zora

Pri Brini

Šentjanž 70
Šentjanž, 3332 Slovenija
+ Google Map
041644475