Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

7-dnevna slikarska kolonija za otroke in mladino: 13.7.-19.7.2023  “Gnezdo belega orla”

13 julija @ 16:00 19 julija @ 16:00

7-dnevna slikarska kolonija za otroke in mladino “Gnezdo belega orla”

Drugi teden julija, med šolskimi počitnicami odpiram vrata za otroke in mladino, ki rada ustvarja, slika, pod profesionalnim vodstvom, na mojem domu v Savinjski dolini.

Za otroke in mladostnike, ki želijo najtoplejši del poletnih počitnic doživeti v ob osvežilni reki, v indijanskem šotoru, v objemu narave, kjer so doma čaplje, tako da lahko med samim slikanjem skočijo v čisto in osvežilno vodo. Ta kolonija je za otroke več kot kreativna, ljubiteljska ali profesionalna praksa slikanja. Je neponovljivo doživetje in druženje.

Družili se bomo, ustvarjali in spali ob večernem ognju, v Tipi – Templju, največjem indijanskem šotoru v Sloveniji, premera 10 metrov. Peli bomo starodavne zdravilne pesmi ali pa se samo družili ter uživali v medsebojnem spoznavanju in igri. Jutra bodo potekala v razgibavanju in jogi za otroke. Ob popoldnevih pa se bomo, med slikarskimi premori, kopali v reki Savinji, počivali v visečih mrežah ali zabavali v aktivnih družabnih igrah.

Si želiš preživeti počitnice med sebi podobnimi, občutljivimi, čutečimi dušicami? Med prijaznimi in senzibilnimi sovrstniki? Sanjaš, da lahko izraziš svetove, ki so vidni samo tebi, tudi drugim? TO LAHKO DOŽIVIŠ Z NAMI!

“Gnezdo belega orla” je slikarska kolonija, ki udeležence poveže z naravo in nas lahkotno popelje na čudovito popotovanje v posameznikove notranje pokrajine, barve, oblike, sanje, želje, vizije…tokrat bomo v gnezdo belega orla povabili pravljična bitja in živali zaščitnice otrok. 

Ta slikarska kolonija je polet v mir, izražanje domišljije, ostrenje slikarskega pogleda, urjenje naših prstov v vseh slikarskih tehnikah, ko v zelo kratkem času udeleženci lahko dosežejo, presenetljive, nadpovprečne rezultate.

Potek delavnic:

Vsak dan kolonije se bomo potopili v slikanje in risanje v štirih različnih tehnikah: svinčnik, barvni svinčnik, akvarel, olje in akril na platno. Ustvarjamo od portreta do krajine, risanih karakterjev, različnih živali, figur ali slikanja vizij notranjih svetov, ekspresivnih eksperimentov z barvami, barvno mešanje in integracija teoretičnega likovnega znanja v prakso. Del duhovno-sanjalskega potovanja bo obarvan z imaginativnim notranjim potovanjem, kjer se bomo srečali z našo živalsko vodnico.

Čas slikanja bo prilagojen posameznikom in njihovim sposobnostim, tako da bodo otroci lahko slikali od 6h-do 10h ur na dan, če bodo želeli ali se igrali z otroci na počitku od slikanja, v varstvu varuha.

Mentorji smo usposobljeni in opremljeni z dolgoletnimi izkušnjami na slikarskem področju in pri poučevanju, vodenju tovrstnih počitniških ali letnih programov. Akademsko smo usposobljeni in predajamo ekstrakt znanja preko praktičnega dela, tako da se posvetimo indvidualnemu razvoju vsakemu posamezniku ne glede na stopnjo znanja ali talenta. Dva glavna mentorja pa sva tudi terapevtsko usposobljena za Etično delo z ljudmi (Brina Torkar in Alojzij Gričnik).

Vse udeležence bom popeljala na meditativno šamansko potovanje, kjer so našli svojo žival vodnico. Takoj ob prihodu, bodo dobili nova dušna imena in odpirali tarot karte. Družili se bomo v indijanskem šotoru, kurili ogenj, pekli krompir v žerjavici, počivali v viseči mreži in se zjutraj razgibavali z jogo za otroke in mldostnike. 

Takoj ob bivalnem vikendu stoji indijanski šotor Tipi Tempelj in ob njem teče osvežilna struga reke Savinje s svojimi tolmunčki, kamor se bomo lahko v primeru vročine, v vsakem trenutku osvežili in skočili v naravni jakuzzi. Utrinke si lahko ogledate tudi v galeriji. 

To je kolonija, v kateri je vsak otrok in mladostnik slišan in viden. Stkali bomo nova prijateljstva. Tudi tokrat bodo vsi udeleženci nastanjeni v vikendu, lahko tudi v svojih šotorih ali v indijanskem šotoru Tipiju, kjer bomo preživljali večere ob indijanskem ognju in glasbi.

Med kolonijo, si bomo vzeli pol dneva premora za obisk divjih orlov. Za konec kolonije bomo obiskali adrenalinski park. Ob koncu bomo priredili slikarsko razstavo in zapeli pesem ali dve v jeziku Huni Kuinov ali Yawanawa indijancev. 

Cena: 557 eur (22% DDV je vključen)

Zavod Nova Zora

Pri Brini

Šentjanž 70
Šentjanž, 3332 Slovenija
+ Google Map
041644475