Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

7-dnevna slikarska kolonija za otroke in mladino: 16.8.-22.8.2023  “Indijanski tipi ob mavričnem slapu”

16 avgusta @ 16:00

7-dnevna slikarska kolonija za otroke in mladino “Indijanski tipi ob mavričnem slapu”

Drugi teden avgusta, med šolskimi počitnicami odpiram vrata za otroke in mladino, ki rada ustvarja, slika, pod profesionalnim vodstvom.

Za otroke in mladostnike, ki želijo del avgusta doživeti v objemu narave.. Ta kolonija je za otroke več kot kreativna, ljubiteljska ali profesionalna praksa slikanja. Je neponovljivo doživetje in druženje.

Družili se bomo, ustvarjali, peli bomo starodavne zdravilne pesmi ali pa se samo družili ter uživali v medsebojnem spoznavanju in igri. Jutra bodo potekala v razgibavanju in jogi za otroke. Obiskali bomo tudi Terme Zreče, kjer se bodo otroci lahko pogreli v topli termalni vodi. 

Si želiš preživeti počitnice med sebi podobnimi, občutljivimi, čutečimi dušicami? Med prijaznimi in senzibilnimi sovrstniki? Sanjaš, da lahko izraziš svetove, ki so vidni samo tebi, tudi drugim? TO LAHKO DOŽIVIŠ Z NAMI!

“Indijanski tipi ob mavričnem slapu” je slikarska kolonija, ki udeležence poveže z naravo in nas lahkotno popelje na čudovito popotovanje v posameznikove notranje pokrajine, barve, oblike, sanje, želje, vizije…tokrat bomo k nam povabili pravljična bitja in živali zaščitnice otrok. 

Ta slikarska kolonija je polet v mir, izražanje domišljije, ostrenje slikarskega pogleda, urjenje naših prstov v vseh slikarskih tehnikah, ko v zelo kratkem času udeleženci lahko dosežejo, presenetljive, nadpovprečne rezultate.

Potek delavnic:

Vsak dan kolonije se bomo poglobili v slikanje in risanje v štirih različnih tehnikah: svinčnik, barvni svinčnik, akvarel, olje in akril na platno. Ustvarjamo od portreta do krajine, risanih karakterjev, različnih živali, figur ali slikanja vizij notranjih svetov, ekspresivnih eksperimentov z barvami, barvno mešanje in integracija teoretičnega likovnega znanja v prakso. Del duhovno-sanjalskega potovanja bo obarvan z imaginativnim notranjim potovanjem, kjer se bomo srečali z našo živalsko vodnico.

Čas slikanja bo prilagojen posameznikom in njihovim sposobnostim, tako da bodo otroci lahko slikali od 6h-do 10h ur na dan, če bodo želeli ali se igrali z otroci na počitku od slikanja, v varstvu varuha.

Mentorji smo usposobljeni in opremljeni z dolgoletnimi izkušnjami na slikarskem področju in pri poučevanju, vodenju tovrstnih počitniških ali letnih programov. Akademsko smo usposobljeni in predajamo ekstrakt znanja preko praktičnega dela, tako da se posvetimo indvidualnemu razvoju vsakemu posamezniku ne glede na stopnjo znanja ali talenta. Dva glavna mentorja pa sva tudi terapevtsko usposobljena za etično delo z ljudmi (Brina Torkar in Alojzij Gričnik).

Vse udeležence bom popeljala na meditativno šamansko potovanje, kjer so našli svojo žival vodnico. Takoj ob prihodu, bodo dobili nova dušna imena in odpirali tarot karte.

To je kolonija, v kateri je vsak otrok in mladostnik slišan in viden. Stkali bomo nova prijateljstva. Tokrat bodo vsi udeleženci nastanjeni v bivalni hiši.

Med kolonijo, si bomo vzeli premor za obisk Term Zreč. Ob koncu bomo priredili slikarsko razstavo in zapeli pesem ali dve v jeziku Huni Kuinov ali Yawanawa indijancev. 

Cena: 557 eur (22% DDV je vključen)

Zavod Nova Zora

Brinjeva Gora 1

Dom Rogla
Zreče, Slovenija
+ Google Map